Ružmarin (Rosmarinus officinalis) je grmolika zimzelena biljka koja je vrlo raširena na našem priobalju i otocima. Latinski naziv ove začinske biljke dolazi od riječi ros i marinus, što u …
Pečena janjetina
Rijetko koji ljubitelj mesa ne voli janjetinu, a kako bi to bilo moguće kada se radi o mesu posebnog okusa. Iako nekima smeta zbog mirisa očito je kako se radi o vrhunskoj namirnici koju …
Naravni odrezak s povrćem
Naravni odrezak je zahvalan način spremanja jela jer ne traži puno vremena, a meso je sočno i neodoljivo. Radi se o popularnom jelu najviše među onima koji su uvijek u vremenskoj stisci i …
Goveđi medaljoni s tartufima
Za ugodnu romantičnu večeru ili ručak za cijelu obitelj, ponekad je dovoljno samo malo mašte i malo vremena. Želite li poseban doživljaj na tanjuru, jednostavnom kombinacijom ovih namirnica …
Cordon bleu
Cordon bleu prevedeno sa francuskog značilo bi plava vrpca, ali bez obzira na ime ovo jelo svoje podrijetlo vuče u Švicarskoj. Relativno je novo i smatra se kako je nastalo oko 1940. Radi …
Punjena mesna štruca
Mesna štruca ukusno je jelo načinjeno od mljevenog mesa koje će vaši ukućani voljeti. Punite li je ovo jelo dobiva još jednu posebnu dimenziju i služi kao odlično glavno jelo kojeg se nećete …
Biftek u zelenom papru
Malo je onih koji ne znaju kako je biftek ukusno i vrhunsko meso koje se može spremiti na nekoliko različitih načina. Obično se poslužuje s umakom, a jedan od popularnijih je umak od papra. …
Peršin
Peršin (Peterselinum crispum) je dvogodišnja biljka koja spada u porodicu štitarki. Još se u povijesti peršin smatrao svetom biljkom a njime su se krunili pobjednici Istmijskih igara. S …
Guska, izvor visokokvalitetnih proteina
Guska (lat. Anser cygnoides) je ptica selica, dobra letačica i plivačica, rasprostranjena po cijeloj Europi i Aziji. Potječe od divlje guske. Gornji dio perja joj je najčešće sive boje, no …