Istarska maneštra je tradicionalno jelo koje se u Istri poslužuje u svim godišnjim dobima, samo se mijenja ponešto kombinacija povrća koja će se u njoj naći. Povrće i meso svakako možete …
Hrana za dobro raspoloženje
Znate li koja je jedna od bolesti koja hara svijetom i u većini slučajeva ostaje neprepoznata? Radi se upravo o depresiji i tjeskobi uzrokovanoj ubrzanim načinom života. Naši stari su …
Istočnjačka kuhinja
Kada ste zadnji puta iskušalli neko novo jelo? Jeste li upali u gastronomsku kolotečinu mesa krumpira, tijesta, voća i povrća i ne znate što biste skuhali u ove vruće ljetne dane? Zašto ne …
Tikvice iz pečnice
Tikvice su uvriježeni dio ljetne prehrane na našem području i iako ih možemo naći u mnogim bojama i oblicima obično koristimo one sa tamno zelenom korom i bijelim mesom sa mekim košticama. …
Brancin sa začinskim biljem
Ovo ukusno i lagano glavno jelo priprema se brzo i lako. Bit će gotovo za manje od sat vremena. Za šest osoba biti će vam potrebno 900 g lijepih fileta brancina. Zatim oljuštite češnjak i …
Lagana hrana za vruće dane
Kada se sunce popne visoko u zenit i žega sjedne na ulice, kuće i zgrade ne pada vam na pamet unositi u sebe masna i kalorična jela koja će nam tako dobro prijati u hladnim zimskim …
Orada s rajčicom
Ovo ukusno i niskokalorično lagano jelo kao stvoreno je za dane kada živa u termometru poraste i zaželite se nečeg sa mediteranskim notama. Uputite se u ribarnicu i nabavite tri lijepe orade …
Rješenje za miris luka na rukama
Luk je jedna od najstarijih namirnica koju su ljudi počeli organizirano uzgajati i ujedno je jedan i od najčešćih povrća koje je pronašlo ulaz u gotovo sva naša jela na razne načine. Vrlo je …
Orada (komarča)
Komarča (lat. Sparus aurata), pripada u porodicu ljuskavki (Sparidae). Naziv komarča nije jedinstven za čitavu jadransku obalu. U upotrebi se nalazi tridesetak imena, od kojih možemo …