Znamo da purica već neko vrijeme predstavlja pravi sinonim za blagdane i razne svečane ručkove, a pritom najviše mislimo na sam Badnjak kada se svi okupimo pred stolom i uživamo u raznim …
Pureći medaljoni
Kako se polako bliži proljeće tako sve više razmišljamo o malo laganijoj hrani koja će više odgovarati našoj probavi. Kada spomenemo laganiju hranu svi uglavnom pomislimo na povrće, što je u …
Punjena pureća prsa
Pureća prsa su kao i pileća preporučljivo su meso za svakoga tko voli jesti malo laganiju hranu. Naime ako malo bolje pogledate skoro svaka dijeta u svoj obrok uvrštava pileće ili pureće …
Meso u lisnatom
Lisnato je već duže vrijeme poznato kao tijesto s kojim se lako rukuje i od kojeg možemo dobiti zaista ukusna jela. Pritom naravno mislimo na slatka i slana jela. Najbolje od svega što sva …
Teleća jetra
Teletina se više puta pokazala kao zahvalno meso. Ne samo da ju možete okrenuti na naglo, skuhati za gulaš, ili napraviti bolognese, možete ju pripremiti na velik broj drugih načina. Naime …
Šunka u kruhu
Polako se opet bliže dani Uskrsa, blagdana kada se opet svi okupljamo za stolom i uživamo u vrhunski pripremljenim namirnicama. Naravno da se za Uskrs velik dio toga vrti oko rotkvica, …
Punjeni lungić
Kada krenemo razmišljati o specijalitetima, prvo pomislimo na razne vrste mesa, jer ipak veći dio populacije jede raznovrsno, ali meso svakako najviše. Među fine odreske spada i sam …