Grenadir marš je popularno jelo naših starih koje se sastoji od tjestenine, krumpira, luka i prepečenih komadića slanine ili pancete te začina. Može se poslužiti uz glavno jelo kao prilog …
Pirjana teletina s krumpirima
Teletina se smatra vrhunskim mesom i može se spremati na brojne načine. Pirjana teletina je zdrava i ukusna kombinacija, a pogotovo ako se radi s malom količinom ulja. Za sve one koji više …
Knedle od šljiva
Knedle od šljiva su zasigurno ukusan desert koji vam je znala poslužiti i vaša baka i bude lijepa sjećanja. Ako ih do sada nikada niste radili donosimo recept u koji ćete se zaljubiti i …
Francuski krumpir
Musaka je jelo koje često susrećemo u našim kuhinjama, brzo je gotovo, ukusno je i načinjeno sa malo sastojaka. Francuski krumpir može mu stati uz bok jer se na neki način radi o …
Krumpir s vrhnjem i sirom
Krumpir je namirnica koja je stigla u naše krajeve sigurno zakopana u potpalubljima španjolskih brodova na povratku iz Perua. Bio je poznat kao jestivi gomolj već u 2. stoljeću i danas je …
Istarska maneštra
Istarska maneštra je tradicionalno jelo koje se u Istri poslužuje u svim godišnjim dobima, samo se mijenja ponešto kombinacija povrća koja će se u njoj naći. Povrće i meso svakako možete …
Krem juha od krumpira
Juha od krumpira, ovog gomolja punog škroba, daje puno energije i možete je konzumirati toplu ili hladnu kako biste se osvježili kada temperature porastu. Za početak ogulite i narežite 350 …
Krumpir
Krumpir (lat. Solanum tuberosum) je jednogodišnja biljka potječe sa područja južnoameričkih Anda, a ubrajamo ga u skupinu gomoljastog povrća. Krumpirima smatramo podzemne gomolje kojih može …