Slasne rafaelo kocke

Ljubitelj ste kokosa? Sigurno onda volite i rafaelo kocke. Ova je poslastica popularizirana u drugoj polovici 20. stoljeća industrijskom proizvodnjom prefinih Rafaelo okruglica koje možete kupiti u svakom dućanu.

Rafaelo kocke, Foto: Sombat Muycheen/Shutterstock

Ako želite napraviti svoje rafaelo kocke, morat ćete izdvojiti malo više od sat vremena kako biste dobili ovaj kolač. Jede ga se u svim godišnjim dobima jer su namirnice stalno prisutne, ali izvrstan je ljeti jer kokos i njegov okus vežemo za toplije krajeve.

Za pripremu Rafaelo kocki potrebno vam je:

Tijesto:

  • 25 dkg šećera
  • snijeg od 5 bjelanjaka
  • 15 dkg oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 15 dkg kokos brašna
  • sok od jednog limuna

Krema:

  • 5 žumanjaka
  • 0,5 l mlijeka
  • 5 žlica šećera
  • 6 žlica brašna
  • 1 vanili šećer
  • 25 dkg margarina

Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte im šećer, brašno koje ste pomiješali sa praškom za pecivo, limunov sok i kokos. Smijesu izlijte na lim za pečenje i pecite 30 min na 180 stupnjeva. U mlijeku kuhajte brašno, šećer, vanili šećer i žutanjke. U ohlađenu smijesu umješajte margarin. premažite ispečeni kolač i posipajte sa kokosom.

Dobar tek!

Autor: S.Š.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *