Pečeno pile

Pečeno pile dio je naših obiteljskih ručkova već duže vrijeme. A kako i nebi bio budući da se radi o tipu mesa kojim je lako baratati, odnosno s kojim možete napraviti puno toga. Najbolje od svega što od svih sličnih specijaliteta u sebi ima najmanje masnoće, odnosno najmanju količinu kalorija.

Pečeno pile, Foto: Bratwustle/Shutterstock

Radi se o jelu uz koje smo praktički svi odrasli, a koje se i danas sprema uz veliko oduševljenje. Ako niste sigurni kako bi ga spremili na najbolji mogući način, tada vam mi možemo dati par savjeta.

Pečeno pile s krumpirima:

  • 1 manje pile
  • par krumpira
  • vegeta
  • začini-mediteranska mješavina
  • malo limuna
  • malo crvene slatke paprike u prahu

Prvo što ćete napraviti je uzeti pile, koje ste prethodno dobro oprali i očistili. Cijelo pile premazat ćete smjesom od malo vegete, limuna, crvene paprike i malo ulja te pustiti da odstoji. U međuvremenu ogulite krumpire, operete i narežete na malo veće kockice.

Kada ste ih oprali, ocijedite ih te začinite s malo vegete, mediteranske mješavine i ulja. Pustite da odstoji barem dvadeset minuta. Nakon toga uzmete posudu za pečenje u koju posložite pile te krumpire. Pecite na 280 stupnjeva otprilike sat vremena i svako malo podlijevajte pile sa vlastitim umakom.

Komentiraj