Pečena patka

Kako je purica postala neizostavna kombinacija božičnih ručaka i svih drugih svečanih događanja, tako se u zadnje vrijeme sve više razmišlja o patki kao solidnoj zamjeni, kao načinu da probamo nešto novo, pripremljeno na pomalo drugačiji način. Dakle ako vam je dosadila purica, možemo vam savjetovati posluživanje patke.

Pečena patka, Foto: Buturlimov Paul/Shutterstock

Danas su se pojavili brojni recepti pomoću kojih zaista možete dobiti pravi ručak iz snova, poput onog u restoranu sa pet zvjezdica.

Pečena patka:

  • 1 naranča
  • 250 ml vode
  • 2 žlice vegete
  • 30 g parmezana
  • 2 žlice ulja
  • 2 žlice octa
  • 40 g meda

Uzmite patku, dobro ju očistite i natrljajte vegetom izvana i iznutra. U posebnoj zdjeli pomiješate med, ocat i vodu sa malo ulja, s čim naravno premažete patku sa svih strana i pričekate da dobro upije. Nakon toga u utrobu same patke savite naranču.

Nakon što se smjesa dobro upila patku stavite peći u pećnicu na 190 stupnjeva, prilikom čega ju možete poljevati s preostalim umakom od meda i octa. Patka nakon što je pečena servira se uz neki od priloga, gdje preporučamo pečeni krumpir, začinjen sa malo začinskog bilja.

Kad se malo bolje pogleda patka je u zadnje vrijeme postala popularna kao jelo koje se smatra vrhunskim specijalitetom, koje možete spremiti na više načina, a na vama je da odaberete jedan od njih. Ovaj je recept samo jedan primjer kako se patka sprema, a na vama je da upotrijebite maštu i možda još nešto nadodate.

Komentiraj