Pašteta od tune

Kad god netko spomene tunu, velik broj nas sjeti se čuvene paštete koju je vjerojatno najjednostavnije spremiti kad malo usporedimo sa drugim jelima. Radi se o finom i ukusnom receptu koji očarava svojom jednostavnošću.

Pašteta od tune, Foto: Michaela Stejskalova/Shutterstock

Pašteta je svakako najzahvalnija kod posluživanja na male šnite kruha, kada želite dočekati goste koji su vam se najavili pet do dvanaest.

Dakle kao što smo rekli, radi se o jelu koje je jednostavno za pripremiti, a za one koji vole tunu to bi moglo postati jelo koje će se često viđati na stolu.

Pašteta od tune:

  • 2 konzerve tune
  • par žlica senfa
  • pola vrečice majoneze
  • malo začina po želji

Prvo što ćete napraviti je ocijediti ulje iz konzervi te izvaditi komadiće tune, koje ćete potom dobro usitniti. Savjetujemo miješanje samo vilicom bez miksera. Znači kada ste ocijedili i malo usitnili komadiće tune, uzmete senfa i malo majoneze te sve dobro promiješate s malo začina.

Miješate dok smjesa ne postane jednolična i dok po vama nije spremna za mazanje na kruh. Savjetujemo liziku za posluživanje ovog tipa jela.

Komentiraj