Marmelada od marelica

Marelica je zasigurno jedno od ukusnijih voćki u kojima podjednako uživaju stari i mladi. Radi se o voću prije svega primamljivog slatkastog okusa koji se polako topi i širi među našim nepcima.

Marmelada od marelica, Foto: Nadki/Shutterstock

Koliko je ukusna za pojesti samu isto je tako ukusna i u raznim specijalitetima, kao što su prije svega razne vrste kolača, sladoleda, marmelada, pa čak i pekmeza. Vjerujemo kako je pekmez pri samog vrhu što se tiče njezine upotrebe.

Želite li probati domaći pekmez, a ne želite čekati nekog od članova rodbine da vas razveseli, tu vam mi možemo pomoći. Naime želite li se sami iskušati u pravljenju pekmeza, evo nekoliko natuknica koje vam mogu pomoći u tome.

Potrebno vam je:

  • pola kile marelica
  • malo limunovog soka
  • 300 g šećera
  • 2 vrečice vanilin šećera

Prvo što ćete napraviti je uzeti sve marelice, dobro ih oprati i očistiti od koštica. Nakon toga ćete ih narezat na manje komadiće i takve staviti u lonac da se skuhaju. Prije dodavanja šećera i vanilin šećera te limunovog soka, odlit ćete malo vode i nastavit kuhati dok marelice ne omekšaju.

Tada ćete uzeti štapni mikser i sve dobro izmješati, a nakon toga dodati vodu koju ste prethodno odlili. Miješate dok se smjesa ne zgusne nakon čega ju stavljate u za to predviđene staklenke.

Dobar tek!

Autor: S.Š.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *