Lazanje s mesom

Više smo se puta mogli uvjeriti kako je talijanska kuhinja stekla svoje poklonike diljem svijeta i to zbog velikog broja ukusnih recepata stvorenih za sve prave gurmane koji uživaju u velikom broju začina, finih sireva, vrhunskih vina i ukusne tjestenine.

lazanje s mesom

Jedno od njihovih poznatijih jela zasigurno su čuvene lazanje za koje je velik dio nas čuo kada je prvi put gledao Garfielda i njegovu opsjednutost tim slasnim jelom. Kada smo saznali da lazanje postoje i kada smo shvatili o čemu se zapravo radi, krenuli smo u malo istraživanje o tome kako ih napraviti na što brži i jednostavniji način.

Nakon kratkog vremena koje smo proveli u istraživanju shvatili smo kako se ne radi o kompliciranom jelu te kako je potrebna samo dobra volja da pripremimo lazanje. Naime, shvatili smo da se lazanje mogu spremati ne samo od mesa nego i od drugih sastojaka, kao što je sir i povrće, no vjerujemo kako je meso ipak jedno od popularnijih sastojaka.

Lazanje s mesom:

  • umak Bolognese
  • naribani sir
  • vrhnje za kuhanje
  • mlijeko
  • lazanje

Kada krenete spremati lazanje dobro je znati da prije svega trebate imati pripremljen umak Bolognese, koji ste prethodno skuhali, a za koji ste trebali imati mljeveno meso, luk, pasiranu rajčicu i naravno sve potrebne začine kao što je sol, papar i peršin.

Nakon što ste riješili umak, uzmete posudu u koju ćete slagati lazanje i prije svega stavite malo vrhnja za kuhanje koje ste prethodno zagrijali i malo razrijedili mlijekom. Dakle stavite tijesto za lazanje.

Zatim tu naslažete mljevenog mesa, sira i prelijete vrhnjem za kuhanje. To sve isto ponavljate sa svakom drugom razinom do visine koja vama odgovara, odnosno dok ne potrošite sve sastojke. Stavite peči u zagrijanu pećnicu na srednju razinu na 180 stupnjeva oko 45 minuta.

Foto: Joe Gough/Shutterstock

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *