Kuhana govedina s povrćem

kuhana govedina

Bijelo ili crveno meso... Koji je vaš odabir? Za što se god odlučili nećete pogriješiti ako pojedete ono što volite. Crveno ili bijelo meso se može kombinirati na razne načine, a sve ovisi o tome kakva jela volite. Kuhana govedina je dio tradicionalne kuhinje uz koju su mnogi odrasli, a u kojoj i dalje nastavljaju uživati. Vrijeme je da zaboravite na prženu i pečenu hranu te obogatite svoj ručak ili večeru sočnim … [više]

Gulaš od fazana

gulaš od fazana

Ponekad treba izdvojiti malo više vremena i napraviti jelo koje će oduševiti ne samo vas nego i vaše prijatelje. Gulaš od fazana je prava poslastica i specijalitet koji se ne propušta i koji je uvijek dobrodošao. Za sve one koji vole jela od mesa, vrijeme je da obrate pozornost na ovaj recept. Pripremite najbolje jelo i pokažite svima kako i vi znate raditi vrhunske specijalitete. Provjerite imate li sve potrebne … [više]

Piletina s graškom

piletina s graškom

Piletina je zaista zahvalno meso koje možete spremati na nekoliko različitih načina. Bilo da se odlučite za kuhanje ili pečenje nećete pogriješiti. Važno je samo da pronađete savršeni recept kako bi oduševili svoje ukućane i počastili ih s pravom gurmanskom poslasticom. Jeste li kada probali ukusnu kombinaciju graška i piletine? Radi se o pravom jelu kojim ćete počastiti svoje ukućane za ručak. Prije nego krenete … [više]

Škampi na buzaru

skampi na buzaru

Škampi su delicija za sve gurmane. Pripremiti se mogu na nekoliko tradicionalnih načina od čega najčešće u rižotima i tjesteninama te na buzaru, čime zbog naglašene arome slove kao najpoznatije jadransko riblje jelo. Zbog toga, škampi na buzaru, postali su jedna od najcjenjenijih poslastica mediteranske kuhinje. Pozivamo vas da iskušate ovaj tradicionalni recept i uživate u harmoniji okusa koje pruža. Postupak je … [više]

Teleći kotlet sa šampinjonima

teleci kotlet sampinjoni

Teletina je vrhunsko meso koje se više puta pokazala kao vrlo zahvalno. Možete ga spremiti na naglo, skuhati gulaš, napraviti bolognese, ispeći u pećnici, pripremiti se može doista na velik broj načina. Ovim receptom bilo da ga spremate za sebe ili obiteljski ručak, zamastit ćete brk a trbusi će zahvaljivati. Kotlete posolite i popaprite pa zapecite na maslacu u velikoj tavi dok fino ne potamne a potom prebacite u … [više]

Goveđi medaljoni s tartufima

govedi medaljon

Za ugodnu romantičnu večeru ili ručak za cijelu obitelj, ponekad je dovoljno samo malo mašte i malo vremena. Želite li poseban doživljaj na tanjuru, jednostavnom kombinacijom ovih namirnica očarat ćete nepca svojih gostiju. Nadamo se da ćete ovaj brzi recept, pun nutritivne vrijednosti, lako uklopiti u svakodnevne kulinarske užitke za sebe i svoju obitelj. Za pripremu je dovoljno 20tak minuta što dokazuje da obrok … [više]

Zapečeni grah

zapečeni grah

Grah je izuzetno hranjiva i zdrava namirnica koja je u Europu stigla nakon Kolumbovih otkrića i danas je poznato oko 40.ooo sorti graha. Može se pripremati na razne načine i naša kuhinja također ima neke tradicionalne načine pripreme graha, poput kombinacija s kobasicama, kiselim zeljem ili ričetom ili pak na salatu. Nudimo sada i recept koji je pomalo neobičan i potječe iz Srednje ili Južne Amerike. Volite li … [više]

Cordon bleu

cordon bleu

Cordon bleu prevedeno sa francuskog značilo bi plava vrpca, ali bez obzira na ime ovo jelo svoje podrijetlo vuče u Švicarskoj. Relativno je novo i smatra se kako je nastalo oko 1940. Radi se  o jelu koje se može načiniti od teletine, svinjetine ili piletine i u ovo meso zamatamo sir. Zatim sve zajedno pohamo u dubokom ulju ili pak na tavi. Postoje varijacije u kojima se u cordon bleu stavlja i šunka. Danas … [više]

Makaroni sa sirom

makaroni sa sirom

Makaroni sa sirom tradicionalno su američko jelo, ali recepti koji kombiniraju tjesteninu (naravno domaću) i sir zapisani su već u talijanskim kuharicama u 14. st. Tradicionalno se makaroni sa sirom na kraju moraju zapeći u pećnici no moguće je i napraviti ih samo u zdjeli ne želite li ih peći. Jelo je brzo gotovo, ukusno i vrlo zasitno, ujedno jei pogodno za vegetarijance. Moguće je načiniti i varijacije sa … [više]

Francuski krumpir

francuski krumpir

Musaka je jelo koje često susrećemo u našim kuhinjama, brzo je gotovo, ukusno je i načinjeno sa malo sastojaka. Francuski krumpir može mu stati uz bok jer se na neki način radi o modificiranoj musaki. Unutar ovog jela naći ćemo krumpir, pancetu sir i jaja. Pa krenimo. Krumpir skuhajte u slanoj vodi i narežite na ploške debljine pola centimetra. Jednako tako narežite i tvrdokuhana jaja. U tavici na maslinovom … [više]